LKC Xidis

LKC Blogberichten

Nog nooit zo eenvoudig geweest

vog aanvraag

Een vog aanvragen digitaal is nog nooit zo eenvoudig geweest, je gaat naar de website vog-aanvraag.info en vult de gegevens in die nodig zijn voor de aanvraag. Vervolgens wordt je aanvraag doorgestuurd naar de dienst Justis, deze behandeld je aanvraag. Is je aanvraag goedgekeurd dan heb je al snel de verklaring omtrent het gedrag bij je thuis om vervolgens aan je werkgever te geven. Justis zal nooit contact opnemen over de uitkomst met je werkgever.

Wanneer krijg je geen VOG?

Maak je gebruik van een vog aanvragen digitaal dan weet je dat de kans erin zit als je een delict hebt, dat de verklaring niet wordt afgegeven. In de meeste gevallen spreken we dan over zware misdrijven die zijn gepleegd, of als je andere aantekeningen op je strafblad hebt. Degene die je aanvraag beoordeelt zal een afweging maken, in hoeverre je feit een belemmering is voor de uit te oefenen functie. Heb je langer geleden dan vier jaar een strafbaar feit gepleegd, dan ben je meestal veilig, als de terugkijktermijn niet langer geleden is.

vog aanvraag

Je hebt een strafblad en geen vog en dan?

Je bent vol goede moed het sollicitatieproces ingegaan, komt het op de verklaring omtrent het gedrag dan slaat de onzekerheid toe. Hoe gaat het in zijn werk bij een afwijzing? Je krijgt als eerste een voornemen tot afwijzen, hiertegen kun je in beroep gaan, is de uitslag daarna nog negatief dan krijg je de afwijzing thuisgestuurd. Hier is het ook nog mogelijk om weer in beroep te gaan, dit moet dan binnen een aantal weken.