LKC Xidis

LKC Blogberichten

Moderne spiegels

We zien de afgelopen jaren steeds meer verschillende soorten spiegels terug in ons interieur. Moderne spiegels zijn er in verschillende soorten en maten. Er zijn spiegels met een lijst eromheen, maar er zijn tegenwoordig ook spiegels zonder lijst eromheen. Ook zijn er verschillende soorten lijsten voor om de spiegels. De lijsten zijn er natuurlijk in verschillende kleuren, maar ook de vorm van de lijst kan anders zijn. Sommige lijsten zijn erg breed en eisen veel aandacht op in uw woning en andere lijsten zijn juist weer wat minder opvallend. Ook de vorm van de spiegel zelf kan veel verschil maken. De rechthoekige- en de ronde spiegel zijn het meest populair. Als u de spiegel boven een ander meubelstuk wilt hangen is een ronde spiegel ideaal. Dit zorgt voor contrast in uw interieur. De rechthoekige moderne spiegels zien we vaker terug op de eerste verdieping (bijvoorbeeld in slaapkamers of in kledingkasten).

Kies je eigen stijl

Welke moderne spiegel past nu het beste in uw interieur? Bij het uitzoeken van een spiegel is het belangrijk om dicht bij uw eigen stijl te blijven. De spiegels moet natuurlijk ook passen bij de andere meubels en woonaccessoires. Als u een strakke uitstraling in uw woning wilt is het goed om ook een spiegel te kiezen met een strakke uitstraling. Ook de kleur van de spiegel kan veel doen in uw interieur. Door een andere kleur spiegel te kiezen dan de rest van uw woning creëert u een contrast in uw interieur en zal de spiegel meer tot zijn recht komen. Doordat de lijst van de spiegel dan een anderen kleur is zal hij meer opvallen.

Hoe wordt de spiegel bevestigd?

Wanneer u een spiegel op een plek wilt hangen waar u niet zo gemakkelijk een spijker in kunt slaan (zoals een ondergrond van tegels, beton of glas), kunt u een speciale boor gebruiken die speciaal gemaakt is voor dit type materiaal. Zo voorkomt u schade. Er bestaan ook plak spiegels. Deze spiegels kunnen op alle ondergronden bevestigd worden doordat ze opgehangen worden met spiegellijm of spiegelkit. Zo voorkomt u schade aan de muren en de spiegel zelf.