LKC Xidis

LKC Blogberichten

Neem afscheid om de gewenste manier

Een overlijden komt als een grote schok voor alle nabestaanden. Door het grote verdriet is het soms moeilijk om alles ineens in je uppie of met andere naasten te moeten regelen. Daarom kan uitvaartbegeleiding een goede keuze zijn bij uitvaart Hengelo. Als iemand overlijdt kun je direct contact opnemen met de uitvaartbegeleidster. Zij zal je dan verder helpen om je zowel praktisch als emotioneel bij te staan en een luisterend oor te bieden. Ook regelt zij alles op het gebied van kinder uitvaarten. Een kind verliezen kan extra heftig zijn. Een mooi afscheid is net als bij iedere uitvaart dus van harte welkom en kun je met de uitvaartbegeleidster naar wens vormgeven. Op het inloopspreekuur kun je altijd informatie opvragen.

Uitvaart regelen

Uitvaart Hengelo regelt een afscheid om elke dag te herdenken. Een uitvaart is een grote aangelegenheid die je net als een bruiloft maar een keer kunt doen. En die ene keer moet daarom ook goed gebeuren. Misschien heeft de overledene een uitvaartverzekering afgesloten voor een bepaald budget. Het kan met de uitvaartbegeleider van uitvaart Hengelo worden besproken wat de overleden persoon had gewenst. Denk aan kleding, rouwauto, kleuren, bloemen, toespraak, muziek, levensfilm en catering. Een uitvaart hoeft niet somber te zijn. Je kunt op een creatieve manier een persoon herdenken en het meer als een feest zien die het leven viert in plaats van de dood. Ook al blijft het een zwaar onderwerp. Het is vooral de persoon herinneren hoe hij of zij was.

Alles regelen en plannen

De uitvaartbegeleider bij uitvaart Hengelo geeft zowel voor als tijdens als na de uitvaart de nodige begeleiding aan de nabestaanden. Ook heeft zij creatieve inspiratie ideeën om een uitvaart vorm te geven. Zo kun je een kist op pimpen of beschilderen, een schilderij maken, een diavoorstelling geven van de persoon die is overleden tijdens de speach, en een speach samenstellen om de persoon te herinneren. Daarnaast kan de uitvaartbegeleider financiële aspecten regelen zoals het opzeggen van lidmaatschappen en abonnementen van de overleden persoon.

Meer verhalen