LKC Xidis

LKC Blogberichten

Welke maat velg heb je nodig?

BMW Velgen

BMW E81 velgen zijn verkrijgbaar in verschillende vormen en maten. Voor ieder is er wat wils. Ook qua prijsklasse is er veel verschil in velgen, het is maar net wat je er voor overhebt. Je komt er makkelijk achter welke maat velgen er nu onder je auto zit door de velgen op te meten. Wanneer je het aantal centimeters deelt door 2,54 heb je het aantal inch van je velg. Je bandenmaat staat op je band, dat is misschien even zoeken maar scheelt weer meten. Wanneer je wilt weten welke velgen voor jouw auto gemaakt zijn kan je in de handleiding kijken van je auto.

Vervang altijd op tijd je banden

Banden zijn toe aan vervanging wanneer het profiel sterk is verminderd. De gemiddelde levensduur van banden uitgedrukt in kilometers is 65.000 kilometer. Dit is op een normaal wegdek. Bij een profieldiepte van 2,0 mm moet je eigenlijk gaan zoeken naar vervangende banden want dan wordt de afwatering minder goed. Bij winterbanden is dit zelfs al bij 4,0 mm omdat winterbanden veel meer gladheid moeten kunnen verwerken. Sowieso moet een band elke 10 jaar vervangen worden, ook als het profiel nog goed is. De kwaliteit van het rubber neemt namelijk af op een gegeven moment en dan heb je meer kans op een lekke band onderweg.

Kwaliteit van velgen speelt ook een rol

Originele velgen BMW zijn misschien duurder dan een ander merk, maar dat krijg je terug aan kwaliteit. Een product van hoge kwaliteit in nou eenmaal zelden goedkoop. Originele velgen worden meestal gemaakt van aluminium wat onder hoge druk gegoten wordt. Zo krijg je een sterk materiaal wat ook nog eens licht is. Dat komt door de manier van gieten, wanneer je giet onder hoge druk heb je minder materiaal nodig dan wanneer je giet onder lage druk. Velgen die gegoten worden onder hoge druk zijn meestal ook veiliger dan velgen die onder lage druk worden gegoten.