LKC Xidis

LKC Blogberichten

Een totale make-over

Je hele huis een make-over geven. Alles moet helemaal anders. Nieuwe kasten, een andere tafel, een nieuwe kleur muur, nieuw laminaat, andere lampen en een beton cire tuin terras. Totaal een andere look. Waar begin je dan. Ga je eerst alles verkopen? Of begin je per kamer. Moet je eerst alle lampen doen? Eigenlijk wil je stiekem de kamers op elkaar afstemmen dus kamer voor kamer is ook niet heel leuk… Misschien dan toch maar beginnen met de tuin? Het is zo lastig. Er zijn een paar tips als je heel je huis wilt verbouwen.

Maak een overzichtelijk plan

Zo is het handig als je van tevoren een goed overzichtelijk plan maakt. Bedenk goed wat je wilt. Schrijf dingen op. Zo houd je goed het overzicht. Op deze manier kan je later dingen terugzien en kan je kijken of je het nog steeds goede ideeën vindt. Ook is het handig om een deskundig advies te vragen. Deskundige zijn er op alle vlakken bijvoorbeeld voor: lichtplannen, beton cire voor in huis, meubel of kleur afstemming in je huis. Een deskundige kan je niet alleen helpen met de keuzes te maken maar een deskundige kan je ook helpen bij het laten zien wat voor soorten keuzes er zijn.

Houdt rekening met kosten

Tenslotte is het natuurlijk ook nog belangrijk dat je rekening houdt met de kosten. Je kan wel heel graag een nieuwe keuken of een beton cire terras in je tuin willen. Het moet natuurlijk allemaal ook nog gaan met de kosten. Daarom is het belangrijk dat je alle wensen goed op een duidelijk lijstje zet zodat je alle kosten goed op een rijtje hebt. Zo kan je eventuele wensen als dat nodig is ook nog afwegen. Je moet natuurlijk niet vergeten dat er ook nog bijkomende kosten zijn zoals het plaatsen van de bijvoorbeeld nieuwe tuin. Het is in ieder geval belangrijk dat alles goed op orde is!