LKC Xidis

LKC Blogberichten

Wat kost een aankoopmakelaar nu echt?

Een half jaar geleden heb ik mijn eerste huis gekocht. Het was niet gemakkelijk, maar het is nu toch achter de rug. Ik twijfelde vooral over de vraag of ik wel of geen aankoopmakelaar moest nemen. Want wat kost een aankoopmakelaar nu echt?

Waarom zou je een aankoopmakelaar nemen?

De meningen zijn erg verschillend als het gaat om wel of geen makelaar nemen. Maar zelf vond ik het erg fijn. Je onderhandelt namelijk over best wel veel geld. Ik ben zelf ook niet zo goedgebekt en snap al die trucjes van de tegenpartij niet. Daarnaast is een makelaar gespecialiseerd en weet hij waar hij op moet letten om nog af te kunnen dingen. Het verschilt natuurlijk erg per makelaar hoeveel je hem moet betalen, maar er zijn eigenlijk drie soorten van betalingen die wij onderscheiden. Soms dan krijgt de makelaar een percentage van de aankoopsom van het huis, soms een percentage van het onderhandelingsresultaat en vaak krijgt deze ook een afgesproken tarief. Deze soorten betalingen worden soms ook gecombineerd.

Het is dus erg lastig om de prijs van een makelaar vast te stellen, dat had ik ook door. Gelukkig was ik naar www.bodemprijsaankoopmakelaar.nl gegaan, en had ik sowieso de laagste prijs!