LKC Xidis

LKC Blogberichten

De uitdagingen van een administratieve baan

Administratieve baan

Een groot deel van de werknemers heeft een administratieve baan. Dat betekent niet dat ze allemaal dezelfde werkzaamheden doen, want bij een administratieve baan heb je tal van mogelijkheden. Het is in elk geval niet een saaie baan. Want je bent weliswaar de hele dag op kantoor bezig – wat door veel mensen als saai wordt gezien – maar daar verricht je tal van werkzaamheden. Voor een administratieve baan werk je met digitale systemen, ben je in contact met allerlei mensen, bijvoorbeeld via e-mail of de telefoon. Kortom, je doet allemaal dingen die nodig zijn om het bedrijf goed te laten draaien.

Administratieve baan

Administratief werk is erg populair

Een administratieve baan is erg populair, zowel bij mannen als vrouwen. Je kunt bij veel soorten organisaties aan de slag, variërend van bedrijven en overheden tot allerlei service verlenende organisaties. Wat veel mensen fijn vinden is dat ze aan het eind van de dag het gevoel hebben dat ze echt iets hebben bijgedragen aan de samenleving. Een andere reden waarom een administratieve baan erg populair is, is dat deze zowel fulltime als in deeltijd kan worden ingevuld. Het is dus een prima baan als je daarnaast nog tijd wilt reserveren voor andere dingen, zoals professioneel sporten, vrijwilligerswerk of een huishouden runnen.

Het salaris

De verdiensten van een administratieve baan zijn uiteraard ook van invloed op de populariteit van deze functie. Iemand die voor het eerst aan de slag gaat als administratief medewerker kan uitgaan van een startsalaris van iets meer dan € 2.000. Wie een aantal jaren ervaring heeft en ongeveer tien jaar aan het werk is als administratief medewerker moet rekening houden met een bruto salaris van ongeveer € 2.400. Uiteraard hangt dit wel af van het bedrijf waar je werkt en voor welke werkzaamheden je wordt ingezet.