LKC Xidis

LKC Blogberichten

RVS slijpen: wanneer is het interessant?

RVS slijpen, het slijpen van roestvrijstalen voorwerpen, is met name interessant voor zakelijke partijen. Zij kunnen hun dure machines laten onderhouden door de RVS onderdelen te laten slijpen, ze kunnen bewerkte RVS voorwerpen laten slijpen om oneffenheden weg te werken, enzovoorts. Door de jaren heen kunnen er kleine putjes ontstaan, kan er porositeit opspelen of kunnen RVS voorwerpen beschadigd raken. Met RVS slijpen is het mogelijk om deze beschadigingen en porositeit weg te nemen, waardoor je de RVS voorwerpen nog jaren kunt blijven gebruiken.

RVS-finish

RVS slijpen en laten polijsten

Vaak is RVS slijpen niet voldoende om RVS voorwerpen weer als vanouds te laten lijken. Om het RVS z’n glans en gladheid terug te geven is het vaak noodzakelijk om RVS te polijsten. Er zijn op internet verschillende organisaties te vinden die je hierbij kunnen helpen. Zij kunnen losse onderdelen voor je slijpen en polijsten, maar ook complete machines van het nodige onderhoud voorzien.

Voor particulieren kan RVS slijpen interessant zijn als er beschadigingen aan RVS voorwerpen zijn ontstaan. Denk bijvoorbeeld aan mooie meubels met een RVS rand die tijdens het versjouwen van de meubels beschadigd is geraakt. Door RVS te slijpen en polijsten lijkt het meubelstuk weer als nieuw!