LKC Xidis

LKC Blogberichten

In de koude maanden kan je dit gebruik voor je huid en haar

Je merkt het al heel snel als het wat kouder wordt, je haar wordt pluiziger en je huid wordt direct droger, irritant! Maar: er is hoop. Er zijn namelijk heel veel middeltjes op de markt over ervoor te zorgen dat je dit kunt voorkomen. Maar je moet wel weten wat je precies koopt. Daarom helpen je in dit artikel graag op weg. We vinden het belangrijk dat de middeltjes die we gebruiken een natuurlijke oorsprong hebben. Een van deze natuurlijke middelen ken je wellicht al, namelijk arganolie. Maar ken je ook al de vele voordelen van deze natuurlijke huidolie en wat het wellicht voor jou kan betekenen? Lees snel verder en ontdek de vele toepassingen voordelen van deze natuurlijke olie.

Eerst even: wat is het precies en hoe wordt het gemaakt

We vinden het belangrijk om te weten waar de middelen die we gebruiken precies vandaan komen. Bij arganolie is dat direct duidelijk, het komt namelijk uit Marokko, uit de regio Agadir, om precies te zijn. Hier groeien namelijk arganbomen in het wild. Ze worden wel met uitsterven bedreigd, maar juist door de toenemende vraag van arganolie komen er steeds meer bomen bij! Hier wordt alles nog met de hand gedaan, zoals dat honderden jaren geleden ook al gebeurde. De berbervrouwen rapen de vruchten die op de grond zijn gevallen op en verzamelen deze op een binnenplaats om ze te laten drogen in de zon. Vervolgens worden ze ontveld en het overgebleven pitje wordt geperst, ook met de hand! Hier stroomt dan een heerlijke, pure arganolie uit die je direct op de huid aan kunt brengen.

Waar kan je het voor gebruiken

Zoals we hierboven al aangaven kan je arganolie voor je gezicht gebruiken zodat deze gehydrateerd blijft, maar ook om deze te voeden met de aanwezige vitamine E.