LKC Xidis

LKC Blogberichten

Vegan cosmetica: leer over de belangrijkste voordelen

Cosmetica nemen een groot deel van onze consumptiemarkt in beslag en maken deel uit van onze routine, maar het heeft geen zin te investeren in goede cosmetica en zorg te dragen voor u schoonheid en gezondheid als de zorg voor de planeet in het algemeen wordt verwaarloosd.

Het is met het doel goede cosmetica te creëren die de natuur niet schaadt dat de vegan gezichtsverzorging op de markt komt! Maar naast veganistische zijn er ook wreedheid vrije, natuurlijke en biologische cosmetica. Kun u het verschil zien?

Veganistische, wreedheid vrije, natuurlijke en biologische cosmetica

Het verschil is eenvoudig: natuurlijke cosmetica sluiten het gebruik van synthetische elementen (zoals in kleurstoffen en parfums) uit, bij de productie moet 95% van de ingrediënten van natuurlijke oorsprong zijn en de resterende 5% mag synthetisch zijn, volgens de norm.

Bij biologische cosmetica ligt de nadruk op het gebruik van grondstoffen waarbij geen pesticiden worden gebruikt bij de teelt! Het product moet voldoen aan de regels van de natuur en voor 95% bestaan uit plantaardige ingrediënten die afkomstig zijn van de biologische productie.

Wreedheid Vrije cosmetica daarentegen mogen bij de productie niet op dieren worden getest. En tenslotte, vegan gezichtsverzorging, heeft als principe dat in de samenstelling geen grondstoffen van dierlijke oorsprong worden gebruikt (zoals bijenwas, melk of dierlijk vet) en veel minder voorkomt dierproeven.

Redenen om voor vegan cosmetica te kiezen

Sluit dierlijke producten (of afgeleide producten) uit van uw schoonheidsritueel

Veel dieren worden uitgebuit voor de productie van traditionele cosmetica. Het kan ingewikkeld zijn deze producten uit uw dagelijks leven te verwijderen, maar niets is zo bevredigend als te weten dat u niet bijdraagt tot dierenmishandeling.

Gezondheid voor uw huid en uw organisme

Aangezien in veganistische cosmetica geen giftige of in laboratoria vervaardigde ingrediënten worden gebruikt, zijn ze niet schadelijk voor u huid zoals traditionele cosmetica dat wel doen. De productie van veganistische cosmetica bevat veel minder ingrediënten, waardoor een natuurlijk en licht product wordt nagestreefd, zodat ze meestal geschikt zijn voor alle huidtypes.