LKC Xidis

LKC Blogberichten

Een hottub vs een zwembad

hottub

Bij het overwegen van een hottub heb je misschien ook wel gedacht aan een zwembad in je tuin. Een zwembad is ideaal voor in de zomer en voor de kinderen. Maar met een zwembad ben je heel afhankelijk van het weer, en in Nederland kan je je zwembad niet zoveel gebruiken als je misschien zou willen. Een zwembad is niet makkelijk op te warmen waardoor je er in de winter niks aan hebt. Een hottub kopen is een perfecte optie die je het hele jaar door kan gebruiken. Zelfs als het regent is het gebruik van een hottub mogelijk met een overkapping. Een zwembad is meer voor het plezier, een hottub is voor de ontspanning en medische voordelen.

Verschillen hottub en jacuzzi

De twee termen worden tegenwoordig veel door elkaar gebruikt, terwijl de echte betekenissen ervan anders zijn. Een hottub is eigenlijk een warm bad, en bestaat dus al heel lang, van origine worden deze verwarmd door een kachel. Een jacuzzi is eigenlijk een nieuwe variant van de hottub, met moderne opties zoals jets en een electrische kachel. Een hottub geeft meer de old fashioned experience, en zorgt voor een authentieke en gezellige ervaring. Een hottub van hout ziet er goed uit in je tuin door de natuurlijke uitstraling. Het hout gaat goed samen met groen en planten, waardoor je tuin er nog steeds mooi uit zal zien. Een jacuzzi ziet er een stuk opvallender uit door de moderne uitstraling.

Hottub kuipen in verschillende maten

Een hottub kuip kan je in verschillende maten krijgen. Heb je niet veel ruimte of denk je niet met veel mensen er tegelijk in te gaan dan kan je kiezen voor een kleiner formaat. Een voordeel hiervan is dat je minder hoeft te stoken om het water op temperatuur te krijgen, beter voor het milieu en scheelt weer tijd. Een groter formaat is ook mogelijk als je bijvoorbeeld met je hele familie gebruik wilt gaan maken. Een groot formaat kan vaak 6 tot 8 personen dragen, perfect voor een feestje dus.