LKC Xidis

LKC Blogberichten

Hoe een topmatras van 160×200 je nachtrust kan redden

topmatras 160x200

Wanneer je besluit jouw huidige matras te voorzien van een topmatras van 160×200 centimeter dan kan dit wel eens ervoor zorgen dat jij eindelijk weer goed slaapt. Topmatrassen hebben een belangrijke functie en worden toch nog veel te weinig gebruikt. 

Samen slapen op je topmatras

topmatras 160x200

Een topmatras van 160×200 centimeter of van 180×200 centimeter kan jou en je partner zo een extra aantal uren slaap opleveren. De meest gangbare breedtematen voor een tweepersoonsbed zijn 160 centimeter en 180 centimeter, maar topmatrassen zijn ook verkrijgbaar in grotere en kleinere maten. 

Je topmatras helpt je door de ondersteuning te geven die je huidige matras niet meer geeft. Merk jij dat je door de jaren heen steeds meer last van je nek begint te krijgen? Of voel je een duidelijke kuil in jullie matras zitten waar je maar niet vanaf komt? Dan is een goed topmatras wellicht de oplossing.

topmatras 160x200

Gelijk een compleet nieuw matras aanschaffen is duur en dus niet voor elk budget weggelegd. Topmatrassen zijn vaak goedkoper en bij een degelijke aanbieder ook nog zeer goed wat betreft de luchtcirculatie. Zo gaat een topmatras langer mee.

Hygiëne van een topmatras

Nog een absoluut pluspunt van het topmatras: het is te reinigen. Een normaal matras krijg je meestal niet in de wasmachine en al zou het lukken: je matras gaat er waarschijnlijk kapot van. Een topmatras heeft in de meeste gevallen een afritsbare hoes die gewoon in de wasmachine past!