LKC Xidis

LKC Blogberichten

De verschillende soorten sloffen waaruit je kan kiezen 

Wanneer je ervoor kiest om huisschoenen te halen dan merk je al gauw op dat je keuze hebt uit niet alleen de design, maar ook een paar verschillende soorten huisschoenen.  

De keuze tussen deze huisschoen kan erg moeilijk zijn. Dit is doordat de verschillende soorten waaruit je kan kiezen erg veel op elkaar lijken. Als voorbeeld weet bijna niemand het verschil tussen pantoffels en sloffen

Hier leggen wij uit wat de verschillen zijn tussen de bekenste soorten huisschoenen en welke dus het best past in jouw situatie. 

Wat is dus het verschil tussen een pantoffel en slof? 

Begrijpelijk ben je nu benieuwd wat het verschil is tussen een pantoffel en een slof. 

Ze lijken natuurlijk erg veel op elkaar. Beide zijn huisschoenen die van een zachte materiaal zijn gemaakt om zo voor de meeste comfort te zorgen.  

Het verschil echter zit in de zolen van de huisschoenen. De sloffen zijn van een zacht materiaal gemaakt door de hele slof heen. Bij een pantoffel is dat hetzelfde, behalve bij de zool. De zool van de pantoffel is meer stevig zodat je de pantoffel ook kan gebruiken voor kleine uitjes naar de supermarkt of om in je tuin te werken. 

De wat diversere soorten sloffen die je kan kiezen 

Naast de gebruikelijke pantoffel en slof heb je ook wat uniekere huisschoenen waaruit je kan kiezen.  

Ten eerste heb je de ook erg populaire spaanse slof, deze slof is hetzelfde als een normale slof alleen is er geen enkel bekleding en is er een gesloten hiel. Vaak zijn deze sloffen wat netter dan normale sloffen.