LKC Xidis

LKC Blogberichten

Haal je VCA diploma met het VCA boek

Wil je jouw VCA Basis of VOL diploma halen? Het is goed mogelijk om dit volledig in je eigen tijd te doen. Met het VCA boek heb je alle benodigdheden in huis voor zelfstudie. Vervolgens kun je zelf een datum en locatie kiezen waarop je het examen gaat maken. Wanneer je het examen hebt gehaald krijg je het certificaat voor VCA. Dit is als operationeel medewerker en operationeel leidinggevende erg belangrijk om te hebben. Je toont hiermee aan dat je bewust bent van de gevaren om je heen en dat je met aandacht werkt voor veiligheid, gezondheid en milieu.

Het VCA boek: dit staat erin

Zodra je het VCA boek hebt besteld is het wachten totdat deze bij jou thuis wordt bezorgd. Je kunt dan op je eigen tijd en tempo de stof doornemen. Je leert over verschillende belangrijke onderdelen waar je tijdens jouw werk mee te maken krijgt. Denk onder andere aan arbeidsomstandigheden en milieu, persoonlijke beschermingsmiddelen, werken in besloten ruimten, werken op hoogte, elektriciteit, gevaarlijke stoffen en meer. Een VCA cursus is erg waardevol: vooral wanneer je werkt op een bouwterrein, in een fabriek, op een werkplaats of wanneer je werkzaamheden uitvoert aan installaties.

Wanneer je alle stof tot je hebt genomen en beschikt over de nodige kennis kun je een examen gaan inplannen. Het examen vindt plaats op verschillende locaties door heel Nederland. Je vindt dus makkelijk een locatie in de buurt. Heb je liever een klassikale cursus? Ook dat is goed mogelijk.